Инструкции


 

Инструкция за монтаж на подово инфрачервено фолио под теракот и гранитогрес в мокри помещения :

Внимателно почистете помещението. Недопустими твърдите едри парчета бетон. Ако разполагате с промишлена прахосмукачка минете пода още веднъж за да съберете и по-дребни частици и прах.
Изрежете парчета инфрачервено отоплително фолио Heat Plus съответно с проекта и условията в помещението.
Изолирайте с малки квадратчета (5см ) всички места, където медната (тоководяща) шина излиза от фолиото с изолационно тиксо PP. Изолирайте със същото тиксо всички дължини на фолиото, където то е било отрязано.
Застелете и подредете топлоотразяваща подложка под лентите фолио като оставите подложката с 5см по широка от лентите термофолио.
Намажете подложката с лепило за изолация с помощта на шпатула или „гребен“ (0,5) и ги залепете към пода на съответните места по проект. Прилепете ги плътно с помощта на каучуков валяк за да излезе въздуха и да се разнесе равномерно лепилото. (ЛЕПИЛО за селитрон и депрон)
Направете последни корекции по разположението на фолиото в помещението като планирате трасетата на захранващите кабели. Имайте пред вид разположението на терморегулатора и факта, че кабелите се запояват от долната страна на фолиoто.
Фиксирайте с монтажно тиксо късите страни на всяка плоскост (Ако е възможно).
Подвийте нефиксирания край на фолиото и подравнете всички плоскости, за да можете да прекарате кабели между тях.
Определете места, където ще запоявате кабелите за връзка на фолиото и направете малки кръгчета (или квадрати) на съответните места върху фолиото с помощта на поялник, за да видите медните шини.
Прекарайте кабелите върху фолиото и оголете проводниците на местата, които ще се запояват към отоплително фолио HEAT PLUS. Внимателно измервайте разстоянието от спойка до спойка давайки малко запас, в случай че когато обърнете фолиото спойките ще се раздалечат и кабела ще се опъне прякомерно.
Започнете запояването от далечния край на фолиото относно терморегулатора.
Запояваме началото на кабела за първата спойка, като предварително сме поставили плюс на място за по добър контакт.
Запояваме втория кабел (с друг цвят) към следващата шина.
Запояваме кабелите към останалите 2 шини от всяка плоскост.
Когато припоим кабелите към фолиото, изолираме спойките с изолационна лента IN  4-5см.
Спойките и кабелите се прилепят към фолиото с монтажно тиксо.
Тествайте дали работи.
Фолиото се обръща за да останат кабелите под него и се минава с валяк за равномерно разнасяне на лепилото.
Сметнете каква дължина на кабелите ви трябва за да стигнете до терморегулатора през гофрата в стената и отрязвате.
Монтирате терморегулатора.
Намажете долната част на фолиото или изолационната подложка с лепило за балатум и залепете фолиото към топлоотразяваща подложка.
(BISON –Flooring Adhhemsive)
Последно направете изравнителна замазка над отоплително фолио HEAT PLUS преди да поставите теракота или покрийте с течна ходроизолация.
ТЕРАЗИТ GT-11
Расход на LogoDom – 5 кг = 4-5 м2.

Расход на Bison 1 кг = 2 м2

ТЕРАЗИТ GT-11 – течна ходроизолация

–––––––––––––––––––

Инструкция за монтаж на подово инфрачервено фолио под ламинат, паркет и теракот в сухи помещения :

1.Изчислете необходимата ви дължина на инфрачервено фолио и подова изолация. Определете къде ще бъде инсталиран терморегулатор. Фолиото не се инсталира в места, които ще бъдат заети с мебели.
2.Подгответе всички материали необходими за инсталиране.
3.Подгответе повърхността на пода. Пода трябва да е идеално гладък и сух.
4.Сложете на подготвения под подовата изолация. Тя трябва да покрива цялата площ на вашият под.
5.Нарежете фолио в съответствие с необходими размери. Дължината на една работеща лента с широчина 50см не трябва да надвиша 13 метра. Дължина на една работеща лента с широчина 80см не трябва да надвиша 13 метра. Дължина на една работеща лента с широчина 100см не трябва да надвиша 7 метра. Разстоянието между две ленти на фолиото не трябва да е по-малка от 1-2см. Започвайте да слагате фолиото на 10см от стената. Слагане на ленти една върху друга е забранено. Инфрачервено фолио се реже само по специални линии.
6.Закрепете фолиото върху подовата изолация. Можете да исползвате самозалепваща лента.

7.Свържете клемите с електрическите жици. Преди това трябва да сте разделили слоя на медната от сребърната лента за да можете да втъкнете единия край на клемата. Прикрепете здраво клемата към медно-сребърната лента, като я поставите така че единия край да е отгоре, а другия вкарайте вътре във фолиото и пресирате с клещи. След това свържете клемите с проводниците.
Ако не се закрепили здраво, може да възникне контактно съпротивление, затова бъдете внимателни. Свързвайте фолиото паралелно. Под клемите трябва да отрежете гнездо в изолацията и да ги поставите там за да не се получават неравности.
8. Изолирайте всички връзки с помоща на скоч на битумна основа и всички оголени страни на медната лента. След това фиксирайте кабелите с помоща на обикновенно тиксо.
9. Прикрепете температурния датчик (термо сензорът) на долния край на термофолиото. Отрежете гнездо във изолацията за датчик и го поставете там за да не се получават неравности.

10. Свържете термостата и проверете общата мощност чрез измервателен инструмент, докато тествате произвежданата топлина. Ако имате съществуващ контакт и ще го използвате за свързване със захранващата линия, трябва да имате предвид, че максималната мощност трябва да е 15 А.
11. Поставяне на изолационен матерал. Може да използвате обикновен изолационен материал – винил, като го закрепвате с обикновенно тиксо.
12.  Поставяне на покритието – ламинат, паркет, теракот и т.н.
13.  Инструктирайте потребителя за начина на работа с терморегулатора.