Подова и външна топлоизолация


 

Подовата топлоизолация е много важен етап за подобряване на топлинната ефективност през зимата, особено за къщи и панелни жилища.

Този етап е препоръчителен и предхожда поставянето на подово инфрачервено отопление.

Подовата топлоизолация ще спира проникването на студ и влага /с допълнителен слой хидроизолация/ през пода и ще предотврати разсейването на топлината от отопляваните помещения.

Така ще имате комплексно решение за топъл под и топли помещения.

–––––––––––––––––––

Външна топлоизолация на блокове и къщи с висококачествени материали.

  

 

Какво е топлоизолация?

Топлоизолирането е процес, при който се поставят материали, изолиращи и забавящи потока на топлина от вашето жилище навън. Това е един чудесен начин да спестите пари от отопление и да подобрите комфорта в дома си.

Имате ли нужда от нея?

Освен, ако не сте собственик на жилище в нова кооперация, то тогава отговорът е „Да, имате нужда”. Старите къщи и панелни блокове не са енергийно ефективни от тази гледна точка и количеството енергия нужна, за да стоплите помоещенията е в пъти повече от тази, необходима при новите сгради.

Защо да изберете външна топлоизолация?

Процесът на работа на този тип изолация е следния – стените, когато бъдат нагрети, те започват да излъчват топлина и съответно я провеждат навън от жилището. Това, което забавя и спира този топлообменен процес е външната изолация и така тази топлинна енергия се запазва във вашето жилище.

Дългосрочна инвестиция ли е изолирането?

Имайки предвид гореизброените неща, то отговорът е „Да, дългосрочна инвестия е”. Инвестирайки в изолиране еднократно, вие ще започнете да пестите от отопление и парите, които заплащате еднократно за поставянето на изолацията, ще ви се възвърнат в годините.

–––––––––––––

За да се възползвате от услугите на специалисти в областа на подовата и външната топлоизолация, моля използвайте Контакти.