Приложения


ОТОПЛЕНИЕ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

 

Инфрачервеното подово отоплително фолио е отличен избор за основно отопление в домове, офиси, промишлени предприятия, детски градини, парти клубове, йога студия, зали за гимнастика и спорт, хотели, ресторанти, кафенета, SPA центрове, външни и вътрешни басейни, както и за външен монтаж.

Същата нанотехнология се използва за отопление в подводници, морски кораби, космически кораби и автомобили.

Хубаво е да има 60-70% покритие на пода с фолио за максимален ефект.

Фолиото се използва също и за направата на инфрачервени отоплителни килимчета /44 лв./ и за отопление на външни кафемашини /21 лв./.

–––––––––

Инфрачервеното отопление посредством инфрачервени лъчи се счита за най-модерната, ефективна и здравословна технология за отопление. Основанието за това е подкрепено с изпитани резултати.

Принципът на инфрачервено отопление е взел пример от Природата, начина по който Слънцето топли Земята. Инфрачервените системи за отопление, затоплят твърдите повърхности, обекти и хората директно, те затоплени отдават температура на въздуха. Въздухът в помещението остава с около 1°С по-хладен от заобикалящите го твърди (по-плътни) повърхности, почти не се образуват въздушни течения, разликата между температурите близо до пода и близо до тавана е в порядъка 1°С-2°С.

Поради липсата на “вятър” в помещението, нужната температура за комфортно чувство на топлина е с 2°С – 3°С по-ниска, отколкото при конвенционално отопление.

Инфрачервено срещу конвенционално отопление. Принцип на действие.

При обичайните (конвенционални) методи на отопление, топлият въздух се издухва в помещението, а съгласно физичните закони той се издига нагоре и образува изолационен слой под тавана. В долната зона (пода) на помещението се формира по-студен слой въздух, който трябва да за отоплява непрекъснато. При конвенционален тип отопление е силно проявен ефекта “студени крака – топла глава”, който е обусловен от факта, че се получава голяма разлика в температурите близо до пода и тази близо до тавана, тази разлика, може да достигне до 5°С-6 °С при лошо или въобще неизолирани помещения. Формирането на въздушни течения създава дискомфорт и води до нуждата от по-високи температури  в помещението за достигане на комфортно отопление. Kакто и в Природата, вятъра (въздушните течения) имат охлаждащ ефект.

 

 Инфрачервеното фолио загрява равномерно повърхностите и поддържа зададената температура с помоща на широка гама от терморегулатори – механични, дигитални, с управление от разстояние …

За максимално ефективно и точно поддържане на зададената температура, терморегулаторите имат два датчика за топлина – един за под настилката и един за помещението.


Във високата надежност и безопасност на отоплителното фолио HEAT PLUS може да се уверите с този тест, където на фолиото се подава напрежение от 1000 Волта !!!